Principii de baza pentru un design atragator al unui site web

Fie ca afacerea ta se bucura de un succes in domeniul vanzarilor sau esti la inceput de drum, oricine are nevoie de un site web in ziua de astazi. insa nimeni nu intelege cat de important este aspectul unui site web si cum poate influenta acesta atragerea de potentiali clienti sau un esec total. Realizarea graficii unui site web poate fi catalogata in mare masura ca si un proces de creatie, o arta. Cu toate acestea, urmand niste pasi simpli, oricine ar putea crea un design placut, atragator. Citeste in continuare acest articol si vei afla de ce trebuie sa tii cont pentru realizare site web atragator.

Simetrie si asimetrie pentru realizare design site web

Trebuie sa te asiguri ca obtii un design echilibrat, o simetrie a elementelor ce compun aspectul site-ului. Echilibrul este distributia greutatii vizuale intr-un design. Echilibrul vizual apare in jurul unei axe verticale, iar ochii nostri percep greutatea vizuala ca si o egalitate intre cele doua parti ale axei. Atunci cand elementele nu sunt in echilibrul in jurul unei axe verticale, efectul este deranjant, chiar incomod. Simetria apare atunci cand elementele unei compozitii sunt aceleasi pe ambele parti ale liniei verticale. Pe de alta parte asimetria reprezinta un obiect care rupe un element predefinit de simetrie sau un dezechilibru el elementelor. Vei constata ca fiecare design care consideri ca arata bine, are un echilibru bine construit care sta la baza acestuia.

Utilizarea grilelor in design site web

Conceptul de grila este strans legat de echilibrul elementelor pentru realizarea design-ului unui site web. Grilele sunt linii orizontale si verticale care ajuta la compartimentarea unui design. Asa cum si impartirea pe coloane, a unui text este mai usor de citit, la fel utilizand Regula de Aur poti obtine un design usor de urmarit cu privirea. Regula de Aur se presupune ca a aparut in Grecia antica si se refera la litera phi care este un numar egal cu 1.61803398875. Utilizarea grilelor se poate observa mult mai bine la proiectele minimaliste.

Alege trei culori pentru un design atragator

Exista o multime de teorii asupra culorilor si combinatiilor lor, conventii despre scheme monocrome si contraste, dar totul tine de gust si de spiritul artistic. Pentru a avea o idee despre cum interactioneaza culorile intre ele si cum poti obtine o paleta de culori pentru un design site web, urmareste mai multe modele de site-uri web. Alege cel mult doua sau trei culori de baza pentru design-ul site-ului, apoi adauga nuante de alb pentru a deschide zonele sau nuante de negru pentru a le inchide si astfel poti extinde paleta de culori acolo unde este necesar. Este destul de important alegerea culorilor pentru realizarea unui design atragator pentru un site web. Cu toate ca nu exista o reteta sigura, te poti juca cu culorile pana ce obtii ceea ce ti-ai dorit.

Repeta elementele design-ului

Pentru a mentine o coerenta a design-ului aplica elemente dintr-o sectiune in alta sectiune a site-ului. Repetarea elementelor este un factor cheie atunci cand un site web este compus din mai multe pagini. Utilizatorul nu va fi deranjat, chiar va fi multumit de aspectul uniform al site-ului tau. Chiar daca vrei sa concepi un site cu o singura pagina, repetitia elementelor ramane un factor de luat in considerare. Repetand elementele grafice, poti mentine un design puternic si atragator.

Nu uita de spatiile albe

Spatiul alb atunci cand este utilizat corect, poate oferi un echilibru design-ului intre partile mai aglomerate ale compozitiei cu cele mai rasfirate. Realizarea unui design bun pentru un site web are la baza principiile despre care am discutat in acest articol. De aceea crearea unui design unic este foarte dificila, necesita timp si talent. Daca ai in vederea crearea unui design unic pentru site-ul tau, poti apela la mine.

In cazul in care ti-a placut acest articol si vrei o colaborare cu mine, ma poti contacta atat telefonic 0753118927 sau utilizand formularul de contact. Realizez site-uri de prezentare, bloguri, magazine online, optimizare site-uri pentru motoarele de cautare. Deasemenea pot face la comanda module custom, site-uri custom si alte proiecte web. Nu fac rabat de la calitate, nu voi disparea dupa ce ti-am realizat proiectul, nu iti voi vinde un serviciu de care nu ai nevoie.