Tehnici de optimizare site pentru varianta de mobil in 2017

Intr-o lume digitala numarul persoanelor dependente de dispozitivele mobile creste semnificativ. Astzi milioade de oameni acceseaza informatia folosind dispozitivele mobile gen smartphone ce ruleaza pe Android, IOS sau Windows. Daca doresti sa iti extinzi afacerea trebuie sa te adaptezi acestei noi tendinte a utilizatorilor si sa faci modificari atat pentru designul cat si functionalitatea site-ului tau in conformitate cu noile cerinte. Ce este SEO pentru varianta de mobil? Optimizarea site-urilor pentru motoarele de cautare implica totodata optimizarea lor pentru varianta de mobil. Acest lucru presupune implica procedure de creare site cu vizibilitate pe dispozitivele mobile cu dimensiuni variate de ecran si timpi de incarcare. In cazul in care ai un site deja optimizat pentru motorul de cautare Google va fi foarte usor sa il poti optimiza pentru varianta de mobil. Pentru ca un site sa fie optimizat pentru varianta de mobil trebuie sa ti cont de:

  • Site-ul sa fie de tip responsive, adaptabil pe orice tip de rezolutie a unui ecran
  • Incarcare a continutului dinamic
  • URL-uri separate
Design de tip responsive Realizarea unui site de tip responsive adaptabil pentru rezolutii diferite este usor de realizat. Poti utiliza pentru aceasta operatiune implementarea in site-ul tau a unui framework de CSS. Cu ajutorul lui poti obtine o afisare a site-ului in functie de dimensiunea ecranului dispozitivului mobil. Incarcarea continutului dinamic Aceasta operatiune este relative simpla deoarece presupune ca adresa URL a site-ului tau ramane aceeasi numai ca tot continutul HTML incarcat pe un dispozitiv mobil este diferit. URL-uri separate Aceasta configurare presupune mentinerea a doua URL-uri distinct una pentru varianta de mobil si alta pentru utilizatorii de statii desktop. Google nu recomanda aceasta solutie si anume adrese separate URL, deoarece poate detecta automat ca paginile pentru varianta de mobil sunt diferite de cele de desktop. Concluzie Varianta de mobil pentru un site web este cea mai importanta pentru optimizarea unui site web. Daca reusesti sa pui la punct un site sa fie vizibil pe dispozitivele mobile sigur afacerea ta va avea de castigat si va atrage multi vizitatori noi si potentiali clienti. Concept Web Design iti ofera cele mai bune solutii de optimizare a site-ului pentru varianta de mobil cat si o promovare eficienta in cautarile Google.

In cazul in care ti-a placut acest articol si vrei o colaborare cu mine, ma poti contacta atat telefonic 0753118927 sau utilizand formularul de contact. Realizez site-uri de prezentare, bloguri, magazine online, optimizare site-uri pentru motoarele de cautare. Deasemenea pot face la comanda module custom, site-uri custom si alte proiecte web. Nu fac rabat de la calitate, nu voi disparea dupa ce ti-am realizat proiectul, nu iti voi vinde un serviciu de care nu ai nevoie.